tirsdag 30. august 2011

Velkommen til soppkurs og høsttreff lørdag 3. september mellom 12.00-16.00

Velkommen til soppkurs med sosialt samvær lørdag 3. september mellom 12.00-16.00

Norsk Russisk Forening og Samisk Foreldrenettverk i samarbeid med Troms Fylkeskommune, Tromsø Soppforening og Tromsø Museum, ønsker å invitere alle våre medlemmer, deres familie og venner til soppkurs og sosialt samvær i Folkeparken ved Tromsø Museum.

Møt opp ved Tromsø museum, og det vil være skiltet hvor vi holder til. Vi kommer til å sette opp en lavvu og dette blir vår ”Base-Camp” under arrangementet.
Program:
kl. 12.00.
Kari Riddervold, soppkontrollør fra Tromsø Soppforening, vil fortelle om spiselige og uspiselige sopp i Tromsø-regionen. Deretter vil utstyr og papirposer bli utdelt, og alle deltakere blir sendt ut i Folkeparken og området rundt Tromsø Museum, for å lete etter sopp.
fra kl. 14.30.
Etter at gruppene har vært ute og samlet sopp, møtes vi igjen og soppkontrolløren vil nå gå igjennom det dere har samlet inn.
Dere vil nå lære om hvordan man renser, konserverer eller tilbereder sopp.
 
Det vil bli servert biđus og russiske piroger (et russisk bakverk med for anledningen soppfyll). Barna får anledning til å grille pølser.
Vi har også kaffe, rødvin og brus. Lørdagsmiddagen kan dere dermed spise hos oss. Vi avslutter ca kl. 16-16.30, eller når vi er fornøyde.

Inviter din familie og dine venner med barn. Husk å ta med godt fottøy til å gå i skogen.

Alt er gratis, og det vil bli premier for den som finner den ”peneste soppen”.  

Påmelding:
For at vi skal kunne beregne hvor mye mat vi skal lage, ønsker vi at dere melder dere på.
Send e-post til sfntromso@gmail.com og oppgi navn på deltakere og alder.
Påmeldingsfrist: innen mandag 29.08.2011.
Spørsmål kan rettes til Natalia Manankova (NRF, e-post natalia.manankova@gmail.com) eller Sofie Osland (SFN, telefon 909 80 863).

Med vennlig hilsen
Norsk Russisk forening og Samisk foreldrenettverk.
 
Ble du inspirert?
For de som blir veldig inspirerte for sopp, eller ønsker å lære enda mer, så holder Tromsø Soppforening forelesninger på søndag kl. 1500 på Tromsø Museum.
Det går rykter om at de serverer soppsuppe. Mer info på denne linken: http://www.tromsosoppforening.no/asp/default.asp?ID=38&show=14

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar